Subsidie (provincie Overijssel)

Energie investeringsaftrek – Energielijst 2016Subsidie voor bedrijven provincie Overijssel

Bent u een MKB ondernemer in Overijssel én verbruikt u op jaarbasis niet meer dan 200.000kW stroom en 75.000m3 gas? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor € 2.500,- excl. BTW subsidie via de Provincie Overijssel!

U kunt 25% subsidie aanvragen voor de investering in energie besparende maatregelen (bv nieuwe verlichting, ventilatie, verwarming of het isoleren van uw pand). Deze subsidie geldt alleen op de investering tussen de € 4.000,- en € 10.000,- excl. BTW en kan gelijktijdig met de EIA (Energie InvesteringsAftrek) gebruikt worden. Kerken en stichtingen komen vaak ook in aanmerking voor de regeling.

Werkwijze

  1. Energiescan

Om in aanmerking

Kosten voor een Energiescan via Archetex zijn € 500,- excl. BTW.

Kosten voor een EPA-U zijn op aanvraag.

 

te komen voor de subsidie bent u verplicht om een Energiescan of een Energie Prestatie Advies Utiliteit (EPA-U) uit te laten voeren. Uw locatie wordt hiermee uitgebreid onderzocht op energie besparende maatregelen en hiervoor ontvangt u een gedegen rapportage. Hierin wordt uw locatie vergeleken met branchegenoten en worden de maatregelen uitgebreid weergegeven met investeringen, besparingen en terugverdientijden. Ook wordt uw energie inkoop onder de loep genomen.

 

 

  1. Subsidieaanvraag

U kunt op basis van het rapport gaan investeringen om de maatregelen door te voeren. Op basis van een aanvraagformulier, de facturen, het betalingsbewijs en de energieonderzoek kan de subsidie worden aangevraagd bij de Provincie. De subsidieregeling heet de “Geld Terug Aktie”

Indien de subsidie wordt toegekend ontvangt u € 200,- retour voor de kosten van de energiescan. Hiermee betaald u uiteindelijk maar € 300,- excl. BTW voor de energiescan!

U kunt de subsidie zelf aanvragen of uitbesteden aan Archetex (€ 100,- excl. BTW).

Beschikbaar budget Provincie Overijssel

Subsidiepot voor 2016 is nog € 200.000,- excl. BTW

Archetex Lemelerveld


Leave a Reply

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Zoeken